Knækarmsmarkiser

Terrassemarkise i indhak af hus.
Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest

Knækarmsmarkisen er den helt klassiske og simple markise, hvor både dug og arme er synlige når markisen er rullet ind.  Nogle steder kaldes den for en åben markise da den som standard ikke kommer med nogen kassette. Den siges derfor at være åben da dugen, rullen og armene ikke er lukket inde og beskyttet i en kassette.

Dugen kommer normalt udført i et vejrbestandigt acrylstof som har fået en overfaldebehandling der er vandafvisende. Dog er den ikke vandtæt og terrassemarkiser bør derfor kun benyttes ved let og kort regn da den ved kraftig regn kan tage skade. Det er også vigitigt at markisen har en hældning på minimum 15-20 grader for, at vandet effektivt løber af. Hvis markisen bliver rullet op våd bør den hurtigst muligt blive kørt ud igen så den kan tørre.

Grundet at dugen og armene ikke er beskyttet, anbefales denne markise kun hvis der er mulighed for at montere den, hvor den sidder i læ. Et klassisk monterings sted for en kassettemarkise er under et udhæng hvor den i så fald vil blive beskyttet imod vind og vejr af udhænget. Hvis man ønsker knækarmsmarkisen monteret på facaden, er det også muligt at tilkøbe en aluminiums inddækning der placeres over markisen.

Åben markise monteret under udhæng.
Knækarmsmarkise Acrimo 6560

Man kan få denne markise med motor eller drejestang. Vælges drejestang kan man slippe lidt billigere, da man slipper for at skulle betale for en motor. Derudover behøves der heller ikke, at trækkes strøm hvis der intet stik er, hvor markisen skal sidde. Det anbefales dog at vælge en motor drevet markise hvis man skal have en større markise, da den kan blive tung at rulle ind med hånden. Derudover er det selvfølgelig nødvendigt at få en motor drevet hvis man ønsker automatisk styring.

Man skal vælge en knækarmsmarkise, hvis man har mulighed for at montere den et sted hvor den er godt beskyttet imod vind og vejr. Selvom den er billigere end den mere og mere populære kassettemarkise, er dugen også mere udsat og skal derfor i de fleste tilfælde skiftes oftere.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bliv klar til sommeren. Spar lige nu 10% på alt solafskærmning.